• Почетна
  • Центар за менаџмент и развој производа

Центар за развој и менаџмент производа

Мисија Центра за развој и менаџмент производа јесте да кроз едукацију и научно истраживачки рад прати трендове савременог развоја и менаџмента производа, а затим кроз трансфер знања према привреди, да свој допринос у подизању квалитета производа и конкурентности привреде.

Подручја истраживања и рада које покрива центар су:

  • Интегрални развој производа (ИРП),
  • Кастомизована индустријска производња (МЦ),
  • Управљање животним циклусом производа (ПЛМ)
  • Отворене иновације (ОИ)

Центар је носилац акредитованог мастер студијског програма "Развој и управљање животним циклусом производа", као резултат Европског Темпус пројекта "Master Studies and Continuing Education Network in Product Lifecycle Management with Sustainable Production" у партнерству са Politecnico di Torino (Италија), универзитетима у Скопљу, Сплиту, Загребу, Марибору и Солуну. У оквиру центра је формирана и савремена лабораторија за Управљање животним циклусом производа.

Центар је оснивач и носилац међународне мреже МЦ-ОИ Нетwорк, која између осталог организује и истакнуту међународну конференцију МЦП-ЦЕ (Интернатионал Цонференце он Масс Цустомизатион анд Персонализатион ин Централ Еуропе), која промовише нове пословне моделе као што су кастомизована индустријска производња, кокреација у развоју производа и отворене иновације.

Центар за развој и менаџмент производа је додатно ојачао кроз активно учешће у још два Темпус пројекта “Improvement of Product Development Studies in Serbia and Bosnia and Herzegovina” (IPROD) и “Fostering students' entrepreneurship and open innovation in university-industry collaboration” (iDEAlab), у оквиру којег су развијени нови курикулуми и објављене монографије и уџбеници у области управљања развојем производа и менаџмента иновацијама.

Више детаља на wеб страници: www.myproduct.rs